Ga naar de inhoud

Thuisbatterij

De toekomst van energiebeheer begint thuis

Een thuisbatterij toevoegen aan je zonnepanelensysteem biedt tal van voordelen. Het stelt je in staat om de opgewekte zonne-energie die niet onmiddellijk wordt gebruikt, op te slaan voor later gebruik, waardoor je zelfvoorzienend wordt en minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. 

Een thuisbatterij biedt niet alleen zelfvoorzienendheid en onafhankelijkheid, maar kan ook helpen bij het balanceren van het energiegebruik, het verminderen van piekbelastingen op het elektriciteitsnet en het bieden van noodstroom tijdens stroomuitval. Het is een slimme en duurzame aanvulling op jouw zonnepanelensysteem, waarmee je het maximale uit je groene energieopwekking kunt halen en bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet

Met een thuisbatterij kun je jouw eigen groene energie opslaan en gebruiken wanneer dat nodig is, waardoor je minder afhankelijk wordt van het elektriciteitsnet en mogelijk minder energie van de energieleverancier hoeft af te nemen.

Optimalisatie van energiegebruik

Een thuisbatterij helpt om de piek- en daluren van je energieverbruik in balans te brengen. Je kunt energie opslaan wanneer deze goedkoop is en deze gebruiken wanneer de energieprijzen hoger zijn, wat kan leiden tot besparingen op je energierekening

Energieopslag voor later gebruik

De thuisbatterij slaat overtollige zonne-energie op die overdag wordt gegenereerd en je kunt deze later gebruiken wanneer de zon niet schijnt, zoals ’s avonds of op bewolkte dagen.