Ga naar de inhoud

Veel gestelde vragen

Krijg hieronder antwoord op de meeste gestelde vragen

Vogelwering

Hoe lang het plaatsen van vogelwering duurt is afhankelijk van de omvang van uw zonnepanelen systeem. Onze professionele installateur kan de installatie tijd inschatten op basis van de specifieke situatie.

In veel gevallen heeft het installeren van vogelwering geen invloed op de garantie van uw zonnepanelen. Zeker wanneer de vogelwering correct is geplaatst door een van onze professionals.

Betalingen en incasso

U krijgt van ons een factuur toegestuurd in de mail, hier staan alle details in om te betalen.

Nee, dit is alleen over te boeken.

Zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is afhankelijk van jouw situatie. Als eerst kijk je naar jouw jaarlijkse stroomverbruik. Het is ideaal wanneer je jouw stroomverbruik precies kunt afdekken met zonnepanelen.

Een gemiddeld zonnepaneel heeft een vermogen van 400 Wattpiek en levert daarmee circa 360 kWh stroom per jaar op. Hoeveel kWh stroom een zonnepaneel per dag oplevert, is wel afhankelijk van diverse factoren. Het type en het vermogen van het paneel , de hoeveelheid zonneschijn op die specifieke dag en de leeftijd van het paneel.

De levensduur van de zonnepanelen is erg lang. Zo lang er niks geks gebeurt met de zonnepanelen gaan ze ongeveer 25 jaar mee. 

Thuisaccu

Een thuisbatterij is als het ware de accu van je zonnepanelen. In plaats van overtollige zonne-energie terug te leveren aan het energienet, slaat de thuisbatterij nu dit overschot op voor later gebruik. Wanneer de zon ondergaat of je zonnepanelen tijdelijk geen voldoende stroom opwekken om aan de energiebehoefte in huis te voldoen, kun je eenvoudig overschakelen naar de opgeslagen energie in de thuisbatterij. Hierdoor hoef je niet meteen stroom van het energienet af te nemen. 

Je kunt je eigen zonne-energie opslaan, waardoor je meer zelfvoorzienend bent. Gemiddeld wordt ‘slechts’ 30% van de opgewekte zonne-energie gebruikt voor eigen gebruik. Met een batterijsysteem kan jouw verbruik van eigen zonne-energie worden verhoogd tot meer dan 80%.

Met thuisbatterijen kan deze overtollige energie tijdelijk worden opgeslagen en verbruikt wanneer daar behoefte naar is. Op deze manier ben je grotendeels onafhankelijk van het energienet en gebruik je écht je eigen energie.

Met de plaatsing van een thuisbatterij dalen je maandelijkse stroomkosten direct! Dit scheelt tot wel 161 euro per maand. Daarmee heb je een thuisbatterij gemiddeld in zo’n 6 tot 8 jaar terugverdiend. Je thuisbatterij wordt namelijk in de zomer en winter anders benut. In de zomer ‘verkoopt’ je batterij de zonne-energie die je hebt opgeslagen en niet direct hebt verbruikt voor de meest gunstige prijs. In de winter zal je thuisbatterij vooral energie slim inkopen op de goedkoopste momenten.

Hoewel een thuisbatterij in 2024 nog niet rendabel is, zijn er manieren om er wel geld mee te verdienen. Door de batterij te gebruiken om energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet of door de batterij te gebruiken om energie op te slaan wanneer de energieprijzen laag zijn, kan er geld worden verdiend.